Μπορείτε να προσλάβετε διακοσμητή με 90€;
Διακόσμηση
Εσωτερικών Χώρων
Ανακαίνιση - να τι πρέπει να προσέξετε.
Ξεκινώντας μια ανακαίνιση συναντάμε διάφορα και ποικίλα προβλήματα που προέρχονται από σπίτια χτισμένα σε διαφορετικές εποχές, για διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικούς ανθρώπους. Έτσι, πολλές φορές δεν ξέρουμε ποιά είναι η σωστή απόφαση για την ανακαίνιση ενός χώρους. Συν αυτά το κόστος μπορεί να αυξηθεί αν αποφασίσουμε να αλλάξουμε ριζικά την διαρρύθμιση.

1. Διαρρύθμιση
Σε πολλά σπίτια υπάρχει ξεχωριστή κουζίνα από το καθιστικό και την τραπεζαρία. έτσι ο πρώτος έλεγχος που κάνουμε σε μια ανακαίνιση είναι να δούμε πώς μπορούμε να ενοποιήσουμε την κουζίνα σε την τραπεζαρία και το καθιστικό αν αυτό θα βοηθήσει τον χώρο μας να φαίνεται μεγαλύτερος ή τσεκάρουμε αν η κουζίνα βρίσκεται κοντά σε αυτούς τους χώρους (τους οποίους υπηρετεί). Τα υπνοδωμάτια μαζί με το μπάνιο αποτελούν ένα άλλο κομμάτι του σπιτιού μας και καλό είναι να είναι χωριστά από το καθιστικό μας και την τραπεζαρία ώστε να διασφαλίζεται και η ησυχία και απομόνωση.

2. Ας "πέσουν" οι τοίχοι!
Ένα πολύ συχνό εμπόδιο σε μια ανακαίνιση είναι οι παλιοί τοίχοι. Λάθος! Τίποτα δεν είναι πρόβλημα. Το σπάσιμο ενός τοίχου (ο οποίος δεν περιέχει μέσα κολόνα) αποτελεί το μικρότερο κόστος σε μια ανακαίνιση. (αρκετά μπάζα και λίγα μεροκάματα). Το ίδιο ισχύει και για τα παράθυρα και τα διάφορα ανοίγματα ενός σπιτιού. Δεν πρέπει να μας δεσμεύουν. Ας σκεφτούμε τον χώρο μας χωρίς αυτά τα "προβλήματα" και ας σχεδιάσουμε σε έναν ιδανικό χώρο το νέο μας σπίτι. Κάνοντάς το αυτό θα δούμε τελικά ότι ο τοίχος που μας εμπόδιζε, βγάζοντάς τον από την μέση έχει αλλάξει τόσο τον χώρο μας που άξιζε το έξτρα κόστος σπασίματος.

3. Σχεδιασμός κουζίνας
Σχεδιάστε και οργανώστε τον χώρο της κουζίνας πρώτα απ όλα. Η κουζίνα αποτελεί το μέρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο. Τα ντουλάπια της πρέπει να είναι αρκετά ώστε όλα τα πιάτα και τα υπόλοιπα σχετικά αντικείμενα να χωράνε σε αυτήν χωρίς να "δανειζόμαστε" χώρο από το σαλόνι. Η σωστή εργονομική κουζίνα είναι κάτι που θα το βιώνετε καθημερινά μην το αφήσετε στην τύχη του!

4. Προσανατολισμός επίπλων
Σε όλους αρέσει το φως και η θέα. Προσανατολίστε τα έπιπλα του καθιστικού και των υπνοδωματίων με θέα στο φως! Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από ένα όμορφο χώρο που σε αφήνει να δεις το πραγματικό φως της μέρας και νύχτας. Αντίστοιχα στον χώρο της κουζίνας καλό θα ήταν να βάλουμε τον νεροχύτη κάτω από το παράθυρο, που δημιουργεί μια ευχάριστη διάθεση καθώς τον χρησιμοποιούμε.

5. Αποθηκευτικοί χώροι
Ποτέ δεν ξεχνάμε να δημιουργούμε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. Ένας χώρος με αποθηκευτικά μέρη φαίνεται πάντα τακτοποιημένος και μεγαλύτερος. Οι επιφάνειες των επίπλων που δεν καλύπτονται με πολλά πράγματα καθαρίζονται ευκολότερα. Όταν ανακαινίζουμε τον χώρο μας δεν ξεχνάμε τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε μόλις κατοικίσουμε 1) πού θα μπει η ηλεκτρική σκούπα 2) πού θα μπει ο κουβάς της σφουγγαρίστρας 3) πού θα μπει η σιδερώστρα 4)πού θα μπει το χριστουγεννιάτικο δέντρο 5) πού θα μπουν τα χαλιά και τέτοια παρόμοια θέματα! Ένα πατάρι μπορεί αρχικά να μας φαίνεται ότι μικραίνει το ύψος του μπάνιου μας όμως μπροστά στα οφέλη που προσφέρει στην αποθήκευση των εποχιακών πραγμάτων δεν είναι τίποτα!

6. Πρίζες
Σε κάθε ανακαίνιση προσθέτουμε νέες πρίζες οι οποίες θα καλύπτουν τις ανάγκες του ανακαινισμένου χώρου. Πχ ο χώρος της τηλεόρασης παραδοσιακό είχε μια πρίζα. Στην σημερινή εποχή όλοι ξέρουμε ότι εκτός από την συσκευή της τηλεόρασης στον ίδιο "φιλοξενείται" το DVD ένα αντιγραφικό , ένα ρούτερ ή ένα μόντεμ. Επομένως καλό θα είναι να σκεφτούμε εκ των προτέρων να προσθέσουμε μερικές πρίζες αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε με πολύπριζα πίσω από κάθε συσκευή μας.